Becsengettek, kezdődik az iskola!

Elindult az új tanév, de néhány régi, megszokott kérdés most is elhangzik. Például, hogy mit vihetne a gyerkőc a suliba tízóraira, uzsonnára? Erre hozunk most néhány ötletet.

Vége a nyári szünetnek, a gyerekek már bepakolták a tolltartót és az iskolatáskát. De az talán még nem dőlt el, mit vigyenek magukkal tízóraira, uzsonnára – ebben szeretnénk mi is segíteni, néhány kreatív, édes és sós ötlettel, hogy a gyerekek ne unják meg már szeptemberben a szendvicseket.

Sós finomságok kicsiknek és nagyoknak

Alig félóra alatt összedobhatunk egy sonkás-sajtos muffint, virslis leveles tésztát vagy néhány ínycsiklandó mini pizzás csigát . Ezek bármelyike pont megsül, mire mindenki felöltözik és fogat mos. Korán ébredő szülőként pedig akár a klasszikus gofrit is újragondolhatjuk, és gofriszendvics formájában készíthetjük el csemeténknek.

Becsengettek, kezdődik az iskola!

Édes, mégis egészséges snack ötletek tízóraira és uzsonnára

Az ősz slágergyümölcse az alma: készülhet belőle almás palacsintalepény vagy almás-zabpelyhes muffin - mindkettő remek választás lehet tízóraira.

Ha pedig valami egészséges édességet csomagolnánk a gyerkőcnek, a chia magos műzliszelet szuper választás. Ezt előző este is összedobhatjuk, ha van egy félóránk. A csokis kekszért rajongó gyerkőcöket pedig (az alaprecepthez étcsokit adva) meglephetjük egy adag zabpelyhes keksszel.

Nehéz a választás, hogy melyik receptet lenne a legjobb először kipróbálni? Akár sorban is lehet haladni, a gyűjtőlinket pedig elmenteni későbbre, hiszen hosszú még a tanév, így mindig lesz honnan ötletet meríteni, ha a gyerekek szendvicsről hallani sem akarnak.

Bármilyen snack ötlet mellett döntünk is, mindig jó, ha a közelben és egy helyről tudjuk beszerezni a szükséges alapanyagokat, mint például a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzletei, ahol – ha reggel nincs idő vagy lehetőség otthon sütni – helyben készült Lipóti termékeket is be lehet szerezni a csemetéknek tízóraira vagy uzsonnára. Ezek mindig frissek, finomak és egészségesek is, a gyerekek mosolya pedig garantált, amikor kiválaszthatják maguknak a boltban, hogy melyik péksüteményt szeretnék aznap.