Spórolási tippek, Nagymamától napjainkig

Rendesen meg kell húzni a nadrágszíjat, vagy csak jó lenne tudatosabban gazdálkodni a bevételünkkel? Segíthetnek a bevált spórolási tippek!

Milyen praktikákkal spóroltak Nagyanyáink, és melyek azok a tuti tippek, amelyekkel ezrek maradhatnak a pénztárcánkban? Az alábbi spórolási tippek szinte azonnal megkönnyíthetik a hétköznapokat.

Spórolási tippek, amelyeket már a Nagymama is ismert

A Nagymamák évek, évtizedek tapasztalatával jöttek rá, hogyan kell megfogni a pénzt. Sokaknál úgynevezett konyhapénz volt, amiből gazdálkodhattak – ezt érdemes átültetni ma is a gyakorlatba, akár konkrét összeg elkülönítésével, akár bevásárlólista és háztartási napló írásával. Így mindig tudni fogjuk, miből gazdálkodjunk, illetve mire mennyit költöttünk.

A Nagyiktól tudjuk azt is, hogy érdemes egyszerre többet vagy több ételt főzni – akár a heti menüt így tervezni és elkészíteni –, leginkább szezonális alapanyagokkal. Így nemcsak a bevásárlás lesz olcsóbb, hanem a sütés-főzés után talán napokig nem kell majd újra bekapcsolni a tűzhelyet.

Ha van kamránk, jó ötlet, ha elteszünk lekvárt, aszalt gyümölcsöt, kompótot, paradicsomot, uborkát. Így ezek a finomságok sokkal olcsóbban kerülnek az asztalunkra, mintha mindent készen kellene megvásárolni. És ez sokat számít, főleg, ha több éhes szájat kell etetni.

Spórolási tippek, Nagymamától napjainkig

További hasznos spórolási tippek mindenkinek

A fent már említett bevásárlólistán túl érdemes figyelni az akciókat, és olyan üzletekben vásárolni, ahol folyamatos árleszállítások vannak, mint a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. boltjaiban – aktuális akcióinkról online is lehet tájékozódni.

És végül, de nem utolsósorban, a spórolási tippek közt fontos szereplők a törzsvásárlói programok is. A legtöbb cég igyekszik megbecsülni a visszajáró vevőket, vendégeket, és ez olykor akár jelentős kedvezményeket is jelenthet. A Coop Klub Törzsvásárlói Program például országszerte több mint kétezer üzletben elérhető, így a mi boltjainkban is. Érdemes többet megtudni róla, és akcióinkat is figyelni, mert így a hónap végén akár ezrekkel több maradhat a pénztárcákban!