A Gyöngyszöv Áfész 1945. november 28-án alakult. Az 1990-es évekig, a kiskereskedelmi tevékenység mellett, jelentős vendéglátói, felvásárlási és ipari tevékenység is folyt a szövetkezetnél. A szövetkezet több mint 70 éves hagyománnyal rendelkezik az élelmiszer és iparcikk kereskedelem területén, régiója egyik meghatározó szervezeteként. A Gyöngyszöv Áfész a COOP csoport, a legnagyobb hazai élelmiszer kereskedelmi üzletcsoport tagja, ezen belül is a Tisza-Coop Zrt. alapítói és tulajdonosai közé tartozik. Bolthálózatunk jelenleg 20 üzletből áll. Az élelmiszer kereskedelem területén egy Szupermarketet, nyolc normál Coop ABC-t, kilenc Mini-Coop üzletet és egy kisboltot üzemeltetünk. Az élelmiszer kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletek mellett egy Mezőgazdasági Áruházat is működtetünk.

Filozófiánk

Nagy hangsúly helyezünk a vásárlók igényeinek megfelelően kialakított áruválasztékra. Egységeinkben különösen kiemelt szerepet kap a friss pékáruk, a tejtermékek és csemege készítmények jelentős választékának biztosítása. Üzleteinkben megtalálhatók a nagy nemzetközi márkák éppúgy, mint a Coop márkatermékek, melyek kedvező árral és kiváló minőséggel rendelkeznek. Akciós kínálatunk kéthetente megújul, csatlakozva a Coop országos és regionális akcióihoz.

Üzleteink erőssége abban rejlik, hogy minőségi termékeket, előnyös árakat, bőséges áruválasztékot és udvarias kiszolgálást kínálva hosszútávú kapcsolatokat igyekszünk kialakítani vásárlóinkkal. A kényelmes vásárlás feltételeinek megteremtése céljából folyamatosan bővítjük szolgáltatásainkat, illetve fontosnak tartjuk, hogy minél több olyan programot szervezzünk, amelyen a család minden tagja örömmel vesz részt. Ezt a célt szolgálják a gyermekek részére meghirdetett rajzpályázatok és a „Coop Party”-k színes programjai is.

Munkatársainkkal nap mint nap azon dolgozunk, hogy mind a vásárlóink, mind pedig a partnereink igényét teljes mértékben ki tudjuk elégíteni. Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 70 éves tapasztalattal a hátunk mögött a mai napig meg tudunk újulni. Nagy lendülettel vetjük bele magunkat a legújabb kihívásokba, amelyet 125 fős, összetartó csapatunkkal gördülékenyen tudunk venni, hiszen mindannyiuk szeme előtt ugyanaz a cél lebeg. Fontosnak tartjuk, hogy fenntartsuk a jó hangulatú, családias légkört, illetve odafigyelünk arra, hogy mindenki megtalálja önmagát a saját területén.