Már a Gyöngyszöv Coop Zrt. indulása előtt megfogadtuk, hogy kiállunk a jó ügyek mellett. Legyen szó helyi és országos szervezetek támogatásáról vagy a környezetünk védelméről, munkatársainkkal hisszük, hogy a jó cél érdekében még a legkisebb lépés is előrébb tud vinni minket. Hiszünk a közösség erejében, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy fogjunk össze közösen és tegyünk együtt valamit a holnapért.

Jószolgálat a Mátrában

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával, az Egererdő Zrt.-vel és a Nano-Bútor Kft.-vel közös összefogásunk nyomán megújítottuk a Petőfi-forrást, amely a Mátra egyik legbővizűbb forrása, ami a parádi Pisztrángos-tó felett található. Azért volt szükség erre, mert a mesterségesen létrehozott tavacska vízi gerinctelenek és kétéltűek kitűnő élő- és szaporodó helye. Tavasszal a szaporodási időszakban jelentős veszélyt okozott az, hogy a kiránduló gyermekek kicsiny gátakkal hol megemelték, hol leeresztették a vizet – így szárazra kerültek az alpesi gőték petéi.

„Szívünkhöz mindig is közel állt a Mátra, rendszeresen töltjük szabadidőnket csodálatra méltó tájain. Felemelő érzés számunkra, hogy aktívan részt vehettünk a Petőfi-forrás felújításában, egy kellemes napot eltöltve szeretett hegyvidékünk ölelésében. Ezzel folytatva azon cselekedeteink sorát, melyekkel a társaság felelősségtudatos gondolkodásmódot tanúsít a természeti környezete iránt.” – Ócsai Péter, GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. vezérigazgatója

Az összefogásnak köszönhetően orvosolni tudtuk a problémát. Ezzel a lépéssel folytattuk azon cselekedeteink sorát, melyekkel a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. felelősségtudatos gondolkodásmódot tanúsít a természeti környezete iránt.

Coop Mikulásvonat

A gyerekek legnagyobb örömére 2022-ben már negyedik alkalommal érkezett meg Gyöngyösre a Coop Mikulásvonat. A hagyományokhoz híven a Mikulásvonat menetrendszerűen, december 6-án a délelőtti órákban érkezik a helyi óvodákba és egészségügyi intézményekbe, hogy széles mosolyt csaljon a legkisebbek arcára. Ezen program keretében közel 900 gyermekhez jut el a Mikulás személyesen is. Nagy örömünk, hogy ezzel a megmozdulással évről évre hozzájárulhatunk az ünnepi várakozás élményéhez.

Gyöngyösi Játékszín

Minél aktívabban szeretnénk részt venni a gyöngyösi közösség kulturális életében, ezért rendszeresen támogatjuk a Gyöngyösi Játékszínt. Ezzel nemcsak egy helyi intézményt, hanem magát a kultúrát is népszerűsítjük. Bízunk benne, hogy ezzel a lépéssel még színvonalasabb lehet a gyöngyösi közösségi élet.