Ősz, túrák, kirándulások: top 3 kirándulóhely a Mátrában

Közeleg a színes, illatos, gyönyörű ősz, válasszunk az alábbi őszi túrák, kirándulások közül a természet szépségeinek felfedezésére.

Az október talán elhozza az igazi őszt, amikor a természet újra felölti színes ruháját, mi pedig ismét alig várjuk majd, hogy felfedezzük! Jöhetnek a szebbnél szebb őszi túrák, kirándulások – családdal, párban, barátokkal vagy kutyával? Ehhez adunk most 3 top tippet, amelyekért nem is kell messzire menni!

3 szuper kirándulóhely Gyöngyös környékén

  1. A siroki várról sokat lehet olvasni, hallani, és mivel közel van Gyöngyöshöz, érdemes egy szép, napsütéses őszi napon átmenni megnézni. Szépen kialakított út vezet fel a várhoz, ahonnan csodás kilátás tárul a szemünk elé. Érdemes az alagutakat és a belső kiállítótérben a régi török hétköznapokat is megnézni, átélni. A gyerekek is imádni fogják!
  2. Sokan nem tudják, hogy a Mátrában található hazánk legmagasabb fekvésű tava, a Sástó. A Gyöngyös és Mátraháza közt található csónakázó- és horgásztavat a hatvanas évek után kezdték üdülőteleppé alakítani, néhány éve pedig bobpálya és az Oxygen Adrenalin Park is megnyílt a közelben. Aki kalandparkba nem is vágyik, annak is érdemes sétálni és csónakázni egyet, és a fúrótoronyból kialakított kilátóból is megéri szétnézni ezen a gyönyörű vidéken!
Ősz, túrák, kirándulások: top 3 kirándulóhely a Mátrában
  1. És végül, de nem utolsósorban egy igazi top túra a csúcsra törőknek: az ország legmagasabb pontjára is felvisz a Kékes-tető, Sas-kő, Disznó-kő körtúra. A leírás szerint közepesen nehéz, de mi azt javasoljuk, tényleg csak tapasztalt túrázók vágjanak neki, mert meredek szakaszokkal és útra dőlt fák átmászásával is küzdeni kell.

Mivel a túrákon, kirándulásokon sokszor nincs (vagy nem elég gyakori a) vízvételi lehetőség, mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy indulás előtt töltse meg a hátizsákját enni- és innivalókkal – érdemes betérni a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteibe is, és jól feltankolni a kirándulásra!