Őszi életmódváltás: 5 tipp, hogy most tényleg sikerüljön!

Ki ne fogott volna már az életmódváltásba nagy reményekkel, amelyeknek aztán kénytelen-kelletlen mondott búcsút. Lássuk a sikeres őszi életmódváltás hozzávalóit.

Bár sokak szerint tavasszal és nyáron jó nekiállni az életmódváltásnak, mert akkor könnyebb, ez nem feltétlenül igaz. Érdemes megvárni inkább az őszt, ami több szempontból is támogathat minket céljaink elérésében – és most nemcsak arra gondolunk, hogy egy időre búcsút intettünk a lángosoknak, fagyiknak, koktéloknak, jégkrémeknek, hanem további tényezőkre is, amelyektől az őszi életmódváltás tényleg sikeres lehet. Lássuk, melyek ezek.

Mi a titok? Ettől lehet sikeres az őszi életmódváltás

  1. Fokozatosság: Ahogy a nyári forróság hétről hétre enyhül, úgy hangolódhatunk rá mi is szép fokozatosan az őszi életmódváltásra. Ne akarjunk egyből minden nap sportolni, vagy minden étrendbeli változtatást egyetlen nap alatt beépíteni az életünkbe. A türelem itt is rózsát terem!
  2. Több mozgás: A természet tálcán kínálja a jobbnál jobb programokat, hogy több mozgást iktathassunk be az életünkbe. Eleinte próbáljunk meg többet sétálni (például egy buszmegállónyi távot), vagy a közeli kisboltba autó helyett menjünk biciklivel. A hétvégéket pedig töltsük aktívan: túrázzunk, kiránduljunk, gyalogoljunk, a gyerekekkel rollerezzünk, mászókázzunk. A kalóriaégetés még sosem ment ilyen könnyedén és jókedvűen!
  3. Tápláló falatok: Az ősz gazdag zöldségekben, gyümölcsökben, amelyek nyersen vagy smoothie-k, krémlevesek, illetve a téli időszakra készülve immunerősítő levesek formájában is isteniek!
Ősz, túrák, kirándulások: top 3 kirándulóhely a Mátrában
  1. Snackcserés támadás: Sokan azzal bukják el az életmódváltást, hogy bár egészségesen étkeznek, a nasikra nem tudnak nemet mondani. A jó hír az, hogy nem is kell, viszont nem mindegy, mit majszolunk: a tejcsokit cseréljük étcsokoládéra, a chipset teljes kiőrlésű ropira vagy magvakra, mogyoróra.

Az igazi Jolly Joker: gyors, olcsó, egészséges nasi

Aki nem tudja eldönteni, édeset vagy sósat kíván-e, annak érdemes egy fél marék mazsolát fél marék mogyoróval keverni – ez garantáltan csillapítja a nasi iránti vágyat

  1. Sok folyadék: Aki egészségesebben szeretne élni, az nem feledkezhet meg a folyadékpótlásról sem – igyunk naponta másfél-két liter szénsavmentes ásványvizet, amit cukormentes teákkal is kiegészíthetünk. A borúsabb, hűvösebb napokon a teázás élmény lesz! A sima ásványvizekért kevésbé rajongók ma már ízesített vizek széles választékában találhatnak új kedvencekre.

Ha már csak az a kérdés, hol érdemes beszerezni a sikeres őszi életmódváltás „alapkellékeit”, amelyekkel feltölthetjük a kamrát és a hűtőt, ebben is tudunk segíteni: a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. boltjaiban kiváló minőségű egészséges élelmiszerekkel is várjuk Vásárlóinkat, kedvező árakon. Nézzenek be hozzánk, és vigyük együtt sikerre az őszi életmódváltást!