Állati tippek a felelős állattartáshoz

Állatot tartani mindenki tud, felelős gazdivá válni viszont már egy más kérdés – ezt érdemes tudni a felelős állattartás kapcsán.

Október 4-e az állatok világnapja, de kis kedvenceink nemcsak azon az egy napon érdemlik meg, hogy felelős gazdiként gondoskodjunk róluk, hanem az év összes többi napján is. Lássuk a felelős állattartás főbb aranyszabályait, amelyeket minden kutya- és macskatulajdonosnak jó lenne ismerni.

A felelős állattartás 5 aranyszabálya

  1. Döntsünk felelősséggel! A felelős állattartás már a kiválasztásnál kezdődik. Csak akkor vállaljuk be a kiszemelt kutyust vagy cicát, ha tudjuk, hogy éveken át szerető, odaadó gazdái leszünk, és megfelelően fogunk tudni gondoskodni róla – vagyis, ha megfelelő életteret és körülményeket tudunk neki biztosítani.
  2. Szabadidő: Egy kisállat nem csak egy dísztárgy az otthonunkban: rendszeres törődést, kutya esetén pedig nevelést is igényel. Ezért nagyon fontos, hogy mindig legyen elég szabadidőnk, hogy mozogjunk, játsszunk, foglalkozzunk házikedvencünkkel.
Állati tippek a felelős állattartáshoz
  1. Születés, utódlás: Ha egy mód van rá, ne vásároljunk, hanem menhelyről válasszunk kisállatot – rengeteg kis lélek vár szerető gazdira, sokan már nagyon hosszú ideje. A kutyák, macskák ivartalanításáról pedig gondoskodjunk időben.
  2. Védelem: Ez alatt nemcsak egy esőtől, hótól, széltől, hőmérsékleti szélsőségektől védett kis saját kuckót értünk, hanem az élősködők elleni védelmet is. Védjük kisállatunkat a kullancsoktól, élősködőktől – erre már nyakörvek, cseppek, tabletták is kaphatók, kutyánk vagy macskánk igényei szerint.
  3. Eledel: Az nyilvánvaló, hogy enni és inni kell adnunk a házikedvencünknek, de a mennyiségre és a minőségre is ügyeljünk. Tápláljuk őket a megfelelő eledellel, hogy sokáig boldogok és egészségesek legyenek.

A tápok, jutalomfalatok és egyéb finomságok beszerzésére a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteiben is van lehetőség: külön részleget alakítottunk ki a kis kedvenceknek, ahol Vásárlóink sok-sok finom falatot találnak nekik, kedvező áron.