Tavaszi túrázás: mi kerüljön a hátizsákba?

Tavaszi túrázás: mi kerüljön a hátizsákba?

Aki szeret a természetben barangolni, biztos, hogy sosem üres hátizsákkal indul útnak. Összeszedtük a legfontosabbakat, ami legyen nálunk, bármilyen túrára indulunk is.

Néhány kilométeres vagy sokkal hosszabb, sík terep vagy hegyes-völgyes, családdal, barátokkal, a kutyánkkal vagy egyedül? Bármilyen túrára indulunk is, egy dolog biztos: nem üres hátizsákkal vágunk neki. Sőt, a legtöbben úgy indulunk el, hogy mindig van nálunk egy mini túlélőfelszerelés.

Ebbe beletartozik mindenekelőtt a szomjoltó. Legyen nálunk legalább egy félliternyi víz, ami az első kilométereken jó szolgálatot tehet. Aztán a palackot az első ivóvízlelőhelyen újra tudjuk tölteni. Jó, ha helyet kapnak a hátizsákban izotóniás italok is, amelyekkel pótolhatjuk a kiizzadott ásványi anyagokat. De akár energiaitallal vagy aludobozba zárt kávéval is felkészülhetünk a legmegerőltetőbb méterekre, és a gyerekek kedvenc üdítőit se felejtsük otthon!

És mivel korgó gyomorral nem élvezet a természetjárás, mindig legyen kéznél néhány szendvics, könnyen szállítható gyümölcsök és egy kis extra energiát adó csokoládé vagy „mentes” nasi is.

Tavaszi túrázás: mi kerüljön a hátizsákba?

Első a biztonság!

A rovarok, kullancsok távoltartására már az első méterek megtétele előtt fújjuk be magunkat kullancs- és rovarriasztó spray-vel, a kisebb sérülések, horzsolások kezelésére dobjunk be a hátizsákba egy doboz sebtapaszt, a mobilunk pedig mindig legyen teljesen feltöltve, mielőtt elindulunk.

Ha már csak egy gyors bevásárlásra van idő a túra előtt, előny, ha mindent egy helyen lehet megvásárolni. Ezt a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. 12 üzletének bármelyikében is megtehetik Vásárlóink – italok széles választékával, kész szendvicsekkel, gyümölcsökkel, nassolnivalókkal, hátizsákban is szállítható reform finomságokkal várunk mindenkit!