Tejszínes hagymakrémleves

  • 40 perc
  • 4 adag
  • egyszerű
  • olcsó
Tejszínes hagymakrémleves

Hozzávalók

  • 4 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 800 ml zöldségalaplé
  • só, bors ízlés szerint
  • 180 ml tejszín

Elkészítés

  1. A tejszínes hagymakrémleves elkészítéséhez a hagymát megtisztítjuk, és félfőre vágjuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk.
  2. Egy közepes méretű fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd megszórjuk egy evőkanál liszttel, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és lefedve addig főzzük, míg a hagyma megpuhul.
  3. Beleöntjük a levesbe a tejszínt, elkeverjük, egyet forralunk rajta, botmixerrel lezúzzuk, és kész is vagyunk. Krutonnal tálaljuk.

Allergének

Glutén

Tej, laktóz

Hasonló receptek