Brokkoli krémleves

  • 40 perc
  • 4 adag
  • egyszerű
  • olcsó

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 cl olaj
  • 1 fej brokkoli
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 l húslevesalaplé
  • 1 db burgonya
  • 1.5 dl tejszín

  1. A felaprított vöröshagymát megpároljuk a vaj és az olaj keverékén, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
  2. Felöntjük az alaplével, és lefedve kb. 5 perc alatt puhára főzzük a brokkolit. Amikor még csak roppanós, néhány darabot kiszedünk belőle, ezzel díszítjük majd a kész levest.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott burgonyát.
  4. Amikor kb. 10 perc után megfőtt, lehúzzuk a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és még egyszer felforraljuk.
  5. A levest tányérba szedjük, és a félretett brokkolidarabokkal tálaljuk.

Allergének

Tej, laktóz

Diófélék, mandula

Hasonló receptek