Közeleg a Föld napja: hogyan óvhatjuk meg környezetünket?

Közeleg a Föld napja: hogyan óvhatjuk meg környezetünket?

Az alábbi tippek, tanácsok bárkinek hasznosak lehetnek, aki velünk együtt szeretne tenni egy fenntarthatóbb jelenért és jövőért.

Április 22, a Föld napja minden évben felhívja a figyelmünket arra, hogy vigyázzunk sokkal jobban a bolygónkra, mert ez az egyetlen hely, ahol élhetünk. És bár jól hangoznak a nagy tervek és a nemes célkitűzések, a legtöbben inkább arra kíváncsiak, hogyan tehetünk a mindennapokban, kis lépésekkel a környezetbarátabb jelenért és jövőért, illetve egy fenntarthatóbb életért. Például milyen változtatásokat tudunk mindnyájan, tényleg icipici erőfeszítéssel beiktatni az életünkbe, bevezetni az otthonunkba? Ezeket gyűjtöttük most össze, bízva abban, hogy sok Vásárlónknak hasznos lehet.

4 tipp a környezetbarátabb háztartásért

  1. Válogassunk! – A szelektív hulladékgyűjtést és a komposztálást már valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, sem annak fontosságát ecsetelni, hogy ezek milyen fontosak, ha egy zöldebb jelen és jövő lebeg a szemünk előtt. És tényleg csak pár plusz másodpercet vesz igénybe, hogy mindent oda dobjunk, ahová való.
  2. Nem használjuk? Zárjuk el! – Feleslegesen megy a tévé, ég a villany, csöpög a csap vagy a kerti slag? Az energiapazarlás amellett, hogy nem környezetbarát, még a pénztárcánknak sem tesz túl jót, érdemes tehát odafigyelni és elzárni, ami már nincs használatban.
  3. „Köszönöm, nem kérek zacskót!” – Képek, videók, közösségi média posztok sokasága tanúskodik arról, hogy a műanyag, például a nejlonzacskók milyen károkat okoznak az élővilágnak, ezáltal a bolygónknak is. Érdemes ezeknek a használatát minimalizálni, és helyettük egy mutatós, környezetbarát vászontáskával vagy kosárral járni inkább a boltba.
  4. Válasszunk környezetbarát tisztítószereket – Ezektől nem kell tartani, sőt, azt is hiba lenne feltételezni, hogy „nem olyan erősek”, mint a vegyszerekkel teletolt alternatívák. A környezetbarát takarítás – gondoljunk akár az ecetes vagy citromsavas módszerekre, akár az öko-tisztítószerekre – ugyanolyan hatékony lehet, a különbség „csak” annyi, hogy a Föld is hálás lesz érte, ha ezt választjuk.
Közeleg a Föld napja: hogyan óvhatjuk meg környezetünket?

Elfogyott az ecet, vagy jó lenne kipróbálni a környezetbarát termékeket takarításhoz? Akkor jó hír, hogy nálunk, a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteiben is be lehet ezeket szerezni. Számunkra is nagyon fontos a fenntarthatóság: minden úton-módon erre törekszünk, a beszállítók kiválasztásától az energiatakarékosabb eszközökig. Azon vagyunk, hogy vigyázzunk a Földre, és szeretnénk Vásárlóinkat arra kérni, hogy tartsanak velünk ezen az úton – tegyünk együtt a környezetvédelemért és egy fenntarthatóbb életért.