Ballag már a vén diák – Hamarosan kezdődnek a középiskolai ballagások

A legtöbb helyen május első hétvégéjén tartják a középiskolai ballagást, de a családok már jóval korábban elkezdik az összejövetelek, na és persze az étkezés szervezését.

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás, és ez igaz a középiskolai ballagások körül szerveződő családi összejövetelekre is. Vannak, akik szeretik megadni a módját, és étteremben ünnepelnék meg a ballagó diákot (nekik már biztosan van asztalfoglalásuk, hiszen ilyenkor a legjobb helyeken hetekkel, hónapokkal előre kell foglalni). Mások szeretik az éttermet egy kis otthoni vendéglátással is kiegészíteni. Megint mások viszont lazább megoldásként azt választják, hogy nem mennek étterembe, inkább otthon látják vendégül a rokonokat.

Ilyenkor nem árt már jó előre kitalálni a menüt, és azt is, hol vásároljuk meg a friss alapanyagokat a sütéshez-főzéshez. A klasszikusokhoz, mint a húsleves, rántott hús, esetleg a bográcsban főtt pörkölt vagy a modern kedvenc grillételek, elengedhetetlen a friss húsok beszerzése. Ha a kiváló ár-érték legalább olyan fontos, mint a kifogástalan minőség, érdemes felkeresni a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. boltjait, és ott kiválasztani a húsokat. Ezek mellé hazai termelőktől származó zöldségek, magyar borok és mindenki kedvenc üdítőitalai is bekerülhetnek a kosarakba.

Aki pedig süteményt szeretne, annak is érdemes körülnézni nálunk, mert a sütéshez minden hozzávalót egy helyen tud beszerezni. De ha erre már nincs idő vagy lehetőség, kész cukrászsüteményeinkkel is garantált a siker!