Itt a június: ezek a legfinomabb szezonális zöldségek és gyümölcsök

Bár még a május finomságait sem tudtuk megunni, és ezek még kaphatók is, lassan a legfinomabb júniusi szezonális zöldségek és gyümölcsök is megérkeznek.

Aki szeret a szezonális zöldségek és gyümölcsök közül válogatni, azt elkényezteti a június, ugyanis amellett, hogy még a május terméseit is megvásárolhatjuk és fogyaszthatjuk, lassan a boltok zöldség-gyümölcs részlegének polcaira kerülnek az olyan finomságok, mint a meggy, a málna, a szép piros paradicsom vagy az újburgonya.

A június legjava: ezek a legfinomabb szezonális zöldségek és gyümölcsök

A nyár kezdetét jelzik a legkedveltebb vitamindús piros gyümölcsök, közülük is a cseresznye, a meggy, a málna és a ribizli érik júniusban. Érdemes ezekből most vásárolni és fogyasztani, mert nem tart sokáig a szezonjuk. Ha eltennénk egy kicsit a nyárból, a cseresznyéből isteni befőttet, a ribizliből szörpöt, a málnából és a meggyből pedig finom lekvárt készíthetünk.

Friss zöldségben sem lesz hiány júniusban. Jön a tök, a zöldbab, a rendkívül alakbarát uborka (100 gramm csak 16 kalóriát tartalmaz). De sokak kedvencét, az ásványi anyagokban gazdag újburgonyát is lehet már kapni.

Ezen kívül a nyári szezon egyik slágere, a paradicsom is megjelenik. Érdemes magában is megkóstolni, milyen érett és lédús, de szendvicsek mellé is kiváló. Télire pedig befőzve, aszalva vagy akár savanyítva is eltehetjük. Felejtsük el a téli, ízetlen verziót, és vásároljunk magyar paradicsomot, mint amilyennel boltjainkban is találkozhatnak Vásárlóink.

Egyébként is érdemes a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteiben beszerezni a család vitaminkészleteit, mert mindig friss, kiváló minőségű szezonális zöldségek és gyümölcsök is várják Vásárlóinkat – júniusban is érdemes nálunk megejteni a bevásárlást, mert itt egy helyen találnak meg mindent, ami kell a konyhában, beleértve a napsütötte földekről való, vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket is.