Állati ajánlat: ezért fontos a kiváló minőségű táp kedvenceinknek

Hogy kutyánk, macskánk sokáig egészséges lehessen, fontos a kiváló minőségű táp kiválasztása – erről lesz most szó picit bővebben.

Ahogy saját táplálkozásunkat tekintve egyre tudatosabbak vagyunk, úgy kerül előtérbe az a kérdés is, hogy mivel tápláljuk kedvenceinket. Vannak, akik a konzervekre esküsznek, mások kizárólag száraz táppal etetik kutyájukat, macskájukat. Megint mások szerint nem baj, ha ez is, az is kerül az etetőtálkákba, de olyan is van, aki egy kis házi koszttal „turbózza fel” az ízélményt, illetve így gondoskodik a változatosságról. Hogy melyik a legjobb megoldás? A szakemberek szerint nem az étel állaga számít, hanem az, hogy kiváló minőségű táp kerüljön az etetőtálkákba.

Miért jobb a kiváló minőségű táp az olcsó eledeleknél?

A minőségi kutya- vagy macskatápokban benne van minden olyan szükséges összetevő és tápanyag, amelyekre házikedvencünknek szüksége lehet. Ezek az állateledelek sokkal jobb arányban és minőségben tartalmazzák a fehérjéket, vitaminokat, zsírokat, ásványi anyagokat, mint a szerényebb minőségű verziók. A minőségibb eledeleket könnyebb emészteni, ráadásul még ízletesek is az állatok számára.

A kiegyensúlyozott és tápanyagokban gazdag táplálkozás segít, hogy jól működjön kedvencünk immunrendszere, megfelelő maradjon a testsúlya, ne alakuljanak ki ízületi gondok vagy bőrbetegségek. Szóval nem túlzás, ha azt állítjuk: elengedhetetlen figyelni arra, mi kerül az etetőtálkába, ha sokáig szeretnénk jó egészségben tudni kisállatainkat.

Ami a mennyiséget illeti, még egy érv a kiváló minőségű kutya- és macskaeledelek mellett, hogy ezekből kevesebbet is elég adni egy-egy etetésnél, mint az olcsóbb alternatívákból. Többek közt azért, mert a jobb tápok nincsenek telenyomva mindenféle adalékanyagokkal, így már kisebb mennyiség is fedezheti a szükséges tápanyagbevitelt.

Állati ajánlat: ezért fontos a kiváló minőségű táp kedvenceinknek

Kutyatápválasztás: hogyan döntsünk jól?

Mivel annyiféle állateledelből válogathatunk, nem könnyű megtalálni a kutyánk számára legmegfelelőbbet, de szerencsére korántsem lehetetlen. Sokat segít például, ha az alábbi öt tényezőt végiggondoljuk:

  1. A kutya életkora (kölyök, felnőtt vagy idős)
  2. Fajtája
  3. Felnőttkori termete (kis, közepes, vagy nagy testű)
  4. Aktivitása
  5. Fiziológiai állapota

A tápválasztásnál vannak olyan tényezők, amelyek nem változnak, például a kutya fajtája vagy az, mekkora lesz felnőtt korában. De az idő előrehaladtával valószínűleg újra kell majd gondolnunk kedvencünk etetését, hiszen míg egy fiatalabb szervezet fehérjékben és zsírokban gazdagabb tápot igényelhet, idősebb korban a könnyebben emészthető, alacsonyabb kalóriatartalmú falatok választása lehet a jobb döntés.

És végül, de nem utolsósorban az sem mindegy, hol szerezzük be a minőségi eledeleket, és mennyiért. Hogy a kis kedvencek is jóllakjanak, és a pénztárcákban is több maradjon, érdemes az állateledeles polcokon is körülnézni a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteiben: Vásárlóink most akciósan szerezhetik be kiváló minőségű kutya- és macskaeledeleinket. Térjenek be hozzánk, és a családi bevásárlás során lepjék meg házikedvenceiket is valami finomsággal, az ő igényeikre és ízlésükre szabva – mi is készséggel segítünk a választásban!