Tippek a tökéletes befőzéshez

Hogy ezentúl minden lekvár, szörp és eltett savanyúság tökéletes legyen, érdemes átolvasni és megfogadni a következőket!

Dzsem, lekvár, szörp, befőtt, kovászos uborka… a befőzési szezonban konyhánk onthatja magából a finomságokat. Hogy a minőség és az íz mindig kifogástalan legyen, jöjjön most néhány tipp a tökéletes befőzéshez!

4 tipp, hogy a befőzés biztos siker legyen

  1. Nulladik lépés: tiszta konyha, tiszta tárolóedények. Még mielőtt belefognánk a befőzésbe, fontos, hogy mind a konyhának, mind az üvegeknek, fedeleknek, gumiknak, celofánnak tökéletesen tisztának kell lenniük. Mert ha szennyeződés kerül az üvegekbe, a finomságok gyorsan megromolhatnak – akkor pedig hiába fáradtunk velük.

Hogyan fertőtlenítsük az üvegeket?

Mossuk el őket forró mosószeres vízben, vagy tegyük be mosogatógépbe 60 fokos programra. Ezután pakoljuk át egy nagy lábasba az üvegeket, és töltsünk rájuk annyi ecetes vizet, ami pont ellepi, és főzzük ki őket ebben. Végül jöhet egy alapos öblítés, és egy tiszta, vasalt konyharuhán csepegtetve szárítás.

Tippek a tökéletes befőzéshez
  1. Kövessük a receptet! A kreativitás szuper dolog, de a befőzés sikerének esélye sokkal nagyobb lehet, ha betartjuk a receptben leírt munkafolyamatot. Érdemes megbízható forrásból, például a Dédnagymama hátrahagyott szakácskönyve szerint dolgozni, de az újdonságokra vágyókkal mi is szívesen megosztjuk a legjobb receptjeinket.
  2. Édesítés? Csak óvatosan! Először érdemes csak feleannyi cukrot, befőzőcukrot vagy édesítőszert tenni a készülő finomsághoz, mint amennyit a recept ír, majd folyamatos kóstolgatás mellett adagolni, mert ha érettebbek a gyümölcsök, a végeredmény túl édes lehet.
  3. A siker kulcsa a kiváló alapanyag. A lekvárok, szörpök, befőttek, dzsemek mennyei ízének egyik legfontosabb titka, hogy milyen alapanyagokból készültek. Ha valamit, hát ezt igazán nem szabad a véletlenre bízni!

Ezt mi is jól tudjuk, ezért a GYÖNGYSZÖV COOP ZRT. üzleteiben csak kiváló minőségű, friss, ép és egészséges gyümölcsöket és zöldségeket kínálunk vásárlóinknak. Számos hozzávaló, például a barack vagy az apró uborka kimondottan a befőzési szezonra érkezett meg hozzánk. És a befőzés többi kellékéért sem kell átmenniük máshová, ugyanis befőttes gumival, celofánnal, üvegekkel, tetőkkel, befőzőcukorral, pektinnel, dzsemfixszel és még sok különféle termékkel is várjuk Vásárlóinkat.