Levendulaszörp

  • 60 perc
  • 12 adag
  • egyszerű
  • átlagos
Levendulaszörp

Hozzávalók

  • 200 g levendula
  • 2 kg cukor
  • 2 l víz
  • 2 db citrom
  • 1 ek citromsav

  1. Egy lábasba öntjük a cukrot és a citromsavat, felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a karikákra vágott kezeletlen citromot, és felforraljuk.
  2. Közben a levendula szárának az alsó részétől felfelé haladva, egy mozdulattal egyszerűen lehúzzuk a virágokat egy nagyobb tálba.
  3. Ha felforrt a vizünk, leforrázzuk vele a megtisztított levendulákat, majd lefedve legalább 1 napig pihentetjük.
  4. Másnap átszűrjük a levet, újból felforraljuk, majd még melegen a megtisztított üvegekbe töltjük.
  5. Lezárjuk, majd fejjel lefelé pihentetjük 15 percig.
  6. Ha letelt az idő, visszafordítjuk az üvegeket, egy konyharuhába szorosan betekerjük, és legalább egy éjszakát pihenni hagyjuk. Másnap fogyaszthatjuk is.

Allergének

Cukor

Hasonló receptek