Fügelekvár

  • 60 perc
  • 4 adag
  • egyszerű
  • megfizethető
Fügelekvár

Hozzávalók

  • 1 dl víz
  • 30 dkg cukor
  • 50 dkg érett füge
  • 1 tk citromsav
  • 1 mk gyömbér

  1. A fügelekvár elkészítéséhez a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk.
  2. Beletesszük a megtisztított fügét, és sűrűre főzzük. A végén hozzáadjuk a citromsavat és a reszelt gyömbért, majd pár másodpercig tovább főzzük, és azonnal, tűzforrón steril üvegekbe töltjük.
  3. Pár percet várunk lezárás előtt, hogy a fügelekvár teteje bebőrösödjön. Ekkor lezárjuk, 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd a kamrapolcra tesszük. A felbontást követően a lekvárt hűtőszekrényben tároljuk.

Allergének

Cukor

Hasonló receptek