Füge befőtt

  • 75 perc
  • 4 adag
  • egyszerű
  • megfizethető
Füge befőtt

Hozzávalók

  • 2 kg zöld füge
  • 2 kg cukor
  • szalicil

  1. A fügéket alaposan megmossuk. Villával több helyen megszurkáljuk, és fazékba töltjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 1 órát főzzük lefedve.
  3. Tisztára mosott befőttesüvegekbe tesszük a gyümölcsöt a leve nélkül. A levet újra felforraljuk, majd leszűrjük.
  4. A fügék tetejére késhegynyi szalicilt szórunk, rászedjük a forró levet. Lezárjuk az üvegeket, és szárazdunsztba tesszük.

Allergének

Cukor

Hasonló receptek