Cukkinis-krumplis egytálétel

  • 60 perc
  • 4 adag
  • egyszerű
  • átlagos
Cukkinis-krumplis egytálétel

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 3 db paradicsom
  • 2 db cukkini
  • ízlés szerint só
  • 1 tk szárított oregánó
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd félpuhára főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni, meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát és a fokhagymát is meghámozzuk, majd mindet finomra vágjuk. Felforrósítjuk az olaj felét, majd üvegesre sütjük rajta a hagymákat. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és felkarikázzuk mindet.
  2. A pirított hagymakeveréket olajjal kikent kerek tűzálló tálba simítjuk. A zöldségkarikákat felváltva kör alakban elrendezzük rajta. Alaposan megsózzuk, megfűszerezzük az oregánóval, majd meghintjük a reszelt parmezánnal. Meglocsoljuk a megmaradt olajjal és 180 fokos sütőben 45 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Allergének

Tej, laktóz

Hasonló receptek