Csipkebogyószörp

  • 45 perc
  • 10 adag
  • közepes
  • megfizethető
Csipkebogyószörp

Hozzávalók

  • 1 kg csipkebogyó
  • 4 l víz
  • 2 kg cukor (literenként)
  • 5 g citromsav (literenként)

  1. A csipkebogyónak levágjuk mindkét végét, majd húsdarálón összezúzzuk. Ráöntünk 3 liter vizet, ami max. 50 fokos legyen, és 24 órát állni hagyjuk.
  2. Ezután leszűrjük, a zúzalékra újabb 1 l vizet öntünk, ami már lehet 60 fokos, és ezt is 24 órát állni hagyjuk, majd belepréseljük az előző lébe.
  3. Az így kapott szörpalapot 50 fokra melegítjük, s literenként 2 kg cukrot és 5 g citromsavat adunk hozzá. Amikor már kicsit habzik, akkor elzárjuk alatta a tüzet, leszedjük a habját, visszahűtjük, és tiszta üvegekbe tesszük.

Allergének

Cukor

Hasonló receptek