Citromos sárgabaracklekvár

  • 75 perc
  • 4 adag
  • egyszerű
  • megfizethető
Citromos sárgabaracklekvár

Hozzávalók

  • 1,3 kg sárgabarack
  • 1 db citrom
  • 1 kg kristálycukor

  1. A barackot megmossuk és kimagozzuk, majd a gyümölcshúst felaprítjuk. Megmossuk a citromot, lereszeljük a héját és a levét kifacsarjuk. A barack harmadát botmixerrel pürésítjük.
  2. A többi barackkal, a citromhéjjal és lével, valamint a cukorral együtt egy lábasba tesszük, elkeverjük és pihentetjük 2 órát.
  3. Ezután kevergetve felforraljuk, majd nagy lángon 5 percig forrni hagyjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor tűzforrón tiszta üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk és fejjel lefelé megfordítjuk 5 percre. Dunsztban hagyjuk kihűlni, majd hűvös helyen tároljuk.

Allergének

Cukor

Hasonló receptek