Birsalmás céklakrémleves

  • 45 perc
  • 4 adag
  • egyszerű
  • megfizethető

Hozzávalók

  • 3 db cékla
  • 1 csip
  • 1 db birsalma
  • 1.5 dlv örösbor
  • 1 d brúd fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 3 szem csillagánizs
  • 2 dl kókusztej
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 ek méz

  1. A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük főzni. Amikor a cékla kezd puhulni hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott birsalmát.
  2. Amikor a cékla és a birsalma is puha, levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.
  3. A bort felforraljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel és a csillagánizzsal és 10-15 percig főzzük, majd átszűrjük és hozzáadjuk az összeturmixolt leveshez. Elkeverjük benne a kókusztejet, a narancs reszelt héját, a mézet.

Hasonló receptek