Birsalma befőtt

  • 45 perc
  • 10 adag
  • egyszerű
  • átlagos
Birsalma befőtt

Hozzávalók

  • 1 kg birsalma
  • 5 dl fehérborecet
  • 35 dkg barnacukor
  • 2 rúd vanília
  • 10 szem szegfűszeg

  1. A megmosott, meghámozott birsalmákat a magházuk eltávolítása után apró darabokra vagy vékony cikkekre vágjuk.
  2. A fehérborecetet 5 dl vízzel, a cukorral és a fűszerekkel együtt a cukor teljes feloldódásáig forraljuk. Beletesszük a birsdarabokat, puhára főzzük 12-15 perc alatt, majd az előkészített sterilizált csatos vagy csavaros befőttesüvegekbe rétegezzük, és ráöntjük a szirupot.
  3. Másnap a szirupot leöntjük a birsről, újra felforraljuk, és visszatöltjük az üvegekbe. Harmadnap mindezt megismételjük, és a birsre annyi szirupot öntünk, hogy jól ellepje.
  4. Végül a légmentesen lezárt üvegeket fejtetőre állítjuk 5 percre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Allergének

Cukor

Hasonló receptek