Mi kell a tökéletes piknikhez?

Ha a jó társaság már adott, akkor már csak a piknikes kosár megtöltése van hátra – a következő enni- és innivalókkal érdemes készülni a piknikre.

A szép idő a szabadba csábítja a családokat, baráti társaságokat, párokat: ilyenkor nincs is jobb, mint kinézni egy kellemes hangulatú helyet és piknikezni. A szabadban, jó társaságban elrepül az idő, közben pedig kiürül a piknikes kosár is – de mivel érdemes megtölteni?

A szendvicsek a tökéletes piknik elsőszámú alapkellékei. Ezeket könnyen, gyorsan és viszonylag olcsón össze lehet dobni, praktikusan egymásra is lehet őket pakolni, nem mellékesen a finom szendvicseket mindenki szereti. Már csak azt kell eldönteni, mi kerüljön bele: maradunk-e a szokásos kolbász-paprika kombónál, vagy kipróbálunk egy gourmet verziót, mondjuk egy málnalekvárral, kecskesajttal készült szendvicset?

Édes és sós harapnivalók is kerüljenek a kosarunkba: a ropi, a vaníliás karika, a gumicukor örök kedvencek. Dobjunk be pár könnyen szállítható gyümölcsöt, például néhány almát vagy pár szem szőlőt. Kész pék- és cukrászsüteményekkel is készülhetünk, utóbbiaknál a szállításra viszont ügyeljünk, mert a krémesek például könnyen összenyomódhatnak.

Mit igyunk a pikniken? Ásványvíz, jegestea, a gyerekek kedvenc üdítői és az alkoholmentes sörök, ciderek mellé egy palack rozé vagy egy kellemes gyöngyözőbor is bekerülhet a kosarunkba.

Mi kell a tökéletes piknikhez?

Gondoljunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak cukrot vagy glutént: nekik olyan összetevőkből készült termékek közül válogassunk a reformélelmiszerek polcairól, amelyeket biztosan ehetnek. Ha bizonytalanok vagyunk, a következőt is kipróbálhatjuk. Szeljünk vékony hasábokra egy sárgarépát és egy zellerszárat, és tegyük egy hosszúkás, lezárható ételtároló dobozba, majd egy másik dobozt töltsünk meg szépen felszelt gyümölcsökkel – ezekből kínáljuk meg a társaságot.

Ami inkább maradjon otthon, az nem más, mint minden romlandó kategóriába tartozó étel. Szóval bármilyen finom lett is a tojáskrém, azt fogyassza a család inkább a piknik előtt vagy utána. Hogy a gyomorrontás mellett a napégést is kivédhessük, legyen viszont a piknikes kosarunkban naptej is, és ne feledjük a szúnyogok és kullancsok elleni védekezést sem.

A lista hosszúnak tűnhet, de nálunk, a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteiben gyorsan, egyszerűen és egy helyen szerezhetnek be mindent a Vásárlóink. Utána pedig nem marad más dolguk, mint élvezni a csodás tavaszi, kora nyári piknikezést.