Megújult a Szűcsi COOP ABC

2023 májusától kezdődően a Szűcsi COOP ABC teljes belső hűtött és hűtetlen bútorzata cserére került. Az új fali polcok és a gondolák nemcsak letisztultan modern és esztétikus környezetet teremtenek, hanem lehetővé teszik a szélesebb áruválaszték elhelyezését is. Különösen a friss áru kihelyezése kapott nagy hangsúlyt a bolt újratervezése során. Ezen felül a teljes hűtési rendszer is kicserélésre került, míg a bolt épülete új tetőt, nyílászárókat és homlokzati szigetelést, a belső terek esztétikus burkolatot kaptak.

Az új hűtők jelentős előrelépést jelentenek az energiahatékonyság, környezettudatosság és élelmiszerbiztonság terén. A hűtőbútorokat üzemeltető csoportgép világviszonylatban az egyik legkorszerűbb, így a felhasznált áram mennyisége több mint 50 százalékkal kevesebb a korábbi rendszerhez képest. Az épület fűtése és klimatizálása hőszivattyú működésével valósul meg. Ezen technológiák eredményeként jelentős csökkenés érhető el a CO2-kibocsátás terén. Tovább csökkenti a környezeti terhelést a kiépítésre kerülő napelemes rendszer, mely a felhasznált áram jelentős részét megújuló forrásból biztosítja.

A hűtött bútorok működési paramétereit egy központi felügyeleti rendszer folyamatosan monitorozza. A hőmérsékletek naplózásra kerülnek, így az áruk tekintetében visszamenőleg is ellenőrizhető, hogy megfelelőek voltak-e a tárolási körülmények. Meghibásodás esetén azonnal jelzést ad a felügyelet, így biztonsággal elkerülhető az áruk nem megfelelő hőmérsékleten történő tartása. Mindezzel összességében garantálható, hogy a hűtött termékek a lehető legtovább megőrizzék minőségüket.

Az elvégzett beruházás egy újabb lépés a társaság törekvésében, hogy innovatív rendszerek alkalmazásával a környezetet a leginkább megóvva szolgálja ki vásárlóit magas minőségben és esztétikus környezetben.