Legjobb kerti party ételek

Lazább vagy ünnepélyes, szűk családi vagy nagyobb baráti összejövetel esetén is szuper választás egy nyári kerti party. Ezekkel a finomságokkal kínáljuk a vendégeket!

Születésnap, névnap, esküvői fogadás, ballagási buli vagy laza nyárindító összejövetel: bármi legyen is az alkalom, egy kerti party mindig szuper ötlet. Ehhez nem kell hatalmas telekkel sem rendelkezni (persze, ez nem is feltétlen hátrány), a lényeg, hogy a szabad ég alatt üljünk össze a családdal, illetve a barátokkal. A tökéletes hangulathoz természetesen nem hiányozhatnak a legfinomabb ételek és italok sem: lássuk, mivel érdemes készülni a vendégeknek.

Top 5 legjobb kerti party étel

Paprikás krumpli bográcsban: vannak ételek, amelyek finomak a lakásban készítve, de szabad tűzön, bográcsban egészen más karaktert kapnak. Ilyen a paprikás krumpli is, amit sok szalonnával, hagymával érdemes készíteni. Kolbászt is karikázzunk bele, mellé pedig friss kenyér, kovászos uborka vagy akár friss saláta is kerülhet az asztalra.

Mediterrán finomságok: Ha nyár, akkor szinte mindenkinek bejön a mediterrán hangulat és ízvilág. Egy mediterrán bulgursaláta elkészítése csak néhány percig tart, igaz, utána állnia kell, de ha a vendégség előtt pár órával összedobjuk, biztosan sikert aratunk majd vele. Fogyaszthatjuk magában, vagy a kertben frissen sütött húsok mellé is.

Szalonnasütés: Mi más hozhatná vissza jobban a gyerekkori táborozások vagy a Nagyszülőknél töltött nyári szünidő hangulatát, mint egy jó kis szalonnasütés! Hívjuk át a barátokat, tárazzunk be szalonnával, friss kenyérrel, és induljon a sütögetés. Érdemes este nekiállni, amivel együtt jár az éjszakába nyúló beszélgetés, de úgysem fog senki haza sietni.

Grillezett finomságok: A már jól bevált hússzeletek mellett érdemes a zöldségekkel is kísérletezni, mert isteni finom falatok születhetnek a grillen! A padlizsán olívakrémes mártogatóssal például egész biztosan leveszi a lábáról a felnőtteket. A gyerekeket pedig kínáljuk bacon köntösbe tekert grillezett kukoricával.

Ha meghoztuk Vásárlóink kedvét a nyári kerti party-hoz, akkor érdemes belevetni magukat a szervezésbe, és szép idő esetén akár már a következő hétvégére szervezni egy hangulatos szabadtéri eseményt. Ami pedig a bevásárlást illeti, annak gondját segítünk levenni a vállukról: a legfinomabb ételekhez minden hozzávalót megtalálnak a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteiben.