Közös az öröm: Családbarát Vállalat címet nyertünk 2023-ban!

Büszkén jelentjük, hogy a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. is egyike annak a 46 vállalatnak, amelyek „Családbarát Vállalat” címet nyertek idén, megfelelve a szigorú zsűri komoly elvárásainak. Az öröm és az érdem is közös, amelyen ezúton is szeretnénk osztozni Dolgozóinkkal és Vásárlóinkkal is.

Mindig öröm, ha a befektetett munkát és erőfeszítéseket elismerik, főleg, ha ez egy, a szívünknek ennyire fontos területen történik. Cégünk, a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. is egyike annak a 46 vállalatnak, amely Családbarát Vállalat címet nyert 2023-ban, ami nemcsak szívmelengető, hanem hatalmas elismerés is számunkra.

Felértékelődött a támogató közösségek szerepe

Életünk során átlagosan nagyjából 90.000 órát töltünk a munkahelyünkön. Ez nem kevés, épp ezért nagyon fontos, hogy ezek az órák a lehető legkiegyensúlyozottabban, legboldogabban teljenek. Illetve, hogy támogató közösség tudjon épülni a munkahelyünkön is, akárcsak a családunkban.

Az Év Családbarát Vállalata 2023 pályázaton épp ezeket a közösségeket helyezték a középpontba, a zsűri is erre fókuszált. Hiszen a koronavírus-világjárványt követően az egyik legfontosabb az életünkben az, hogy vannak-e közösségeink, és ha igen, milyenek. Mit adnak nekünk, és mit tudunk mi adni nekik.

Mit jelent a Családbarát Vállalat cím?

„A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2013-ban alapította Az Év Családbarát Vállalata-díjat a vállalati szféra ösztönzésére és a családbarát jó gyakorlatok kiemelése céljából. Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerőpiaci kihívásaira. A munkaerőhiány, a digitális technológia térnyerése és a munkavállalói elvárások megváltozása, különösen az új belépő generációknál új vezetői szemléletet követelnek. A családbarát vállalati kultúra, a bizalmon alapuló vezetői (mentori) szemlélet, a rugalmas munkaszervezés és a közösségi érzés alapvetésekké váltak” – áll a Családbarát Vállalat kiadványában.

Tény, hogy a munkavállalók közül egyre többen keresik a családbarát szemléletű vállalatokat. Az Év Családbarát Vállalata díj és a Családbarát Vállalat-cím adományozásával a vállalatok családbarát szemléletének elismerésén keresztül szeretnének értéket teremteni.