Irány a strand!

Bár idén a nyár nem siette el, lassan végre kijelenthetjük, hogy megérkezett, és a strandra csábít mindenkit. Lássuk, mit érdemes magunkkal vinni.

„Jaj úgy élvezem én a strandot” – szól a jól ismert sláger, amit kicsik és nagyok is azonnal dúdolni kezdenek, amint beköszönt a szép idő. De hogy tényleg minden szempontból élmény legyen a strandolás, és ugyanúgy megússzuk a napégést, mint a nagyobb költekezést, érdemes átgondoltam bepakolni a hátizsákokba és strandtáskákba.

Fussuk át most együtt, mit érdemes magunkkal vinni, hogy bosszankodás helyett a legszuperebb nyári élményekről szóljanak a strandon töltött napok.

Mindig készüljünk enni-innivalóval

Persze, induláskor mindenki azt mondja, nem éhes és nem szomjas, de gondoljunk arra, hogy ez már út közben meg fog változni. Bármit mondanak is a gyerekek, mindig készüljünk szendvicsekkel, péksüteményekkel, valami ropogtatnivalóval, gyümölcsökkel, vízzel és üdítővel.

Ezeket otthon is elkészíthetjük, de ha időt spórolnánk, érdemes ezeket egy helyen beszerezni. Nálunk, a GYÖNGYSZÖV COOP ZRT. üzleteiben is mindig kaphatók azok a finomságok, amiket a strandra is magával vihet a család. Ráadásul sokkal olcsóbb, ha nálunk vásárolnak be, mintha a strand büféjében szereznék be az enni-innivalót.

Irány a strand!

Kényelem és védelem

Érdemes több strandtörölközőt magunkkal vinni, hogy legyen néhány száraz darab nálunk pluszba, amire törölközés után le tudunk ülni. Ugyanezt a funkciót betöltheti egy piknikpléd is, a kicsiknek pedig érdemes strandsátorral készülni, ahol délben tudnak egy-két órát pihenni.

A naptej és a napozás utáni készítmények mellett ne feledkezzünk meg a sebtapaszról, illetve a kullancsok és szúnyogok elleni védelemről sem, főleg ha tó- vagy folyóparton strandolunk. Ha a csobbanás után még egy kicsit ücsörgünk a fűben, érdemes a szárazra törölt bőrünket befújni szúnyog- és kullancsriasztóval. Így csak kellemes emlékeket fogunk hazavinni a vízparton töltött élménynapról.