Gyors és egyszerű húsvéti maradékmentő ötletek

Gyors és egyszerű húsvéti maradékmentő ötletek

Van néhány egyszerű, de hasznos mentőötletünk, amelyekkel gyorsan újragondolhatjuk az eredetileg kidobásra ítélt húsvéti maradék sorsát.

Az élelmiszer- és pénzpazarlás megelőzésének legjobb módja, ha abból gazdálkodunk, amink van. És hát tény, hogy húsvét után szinte minden családnál akad otthon maradék húsvéti sonka, tojás és kalács. Lássuk, mi mindent készíthetünk ezek felhasználásával, gyorsan és egyszerűen.

Húsvéti maradékmentés: mi legyen a sonkával, tojással, kaláccsal?

Mi legyen a sonkával? A kézenfekvő válasz, hogy egy-két adag sonkás tészta készül belőle, vagy majd szórunk a rántottánkba is egy kicsit. Ha viszont nagyobb mennyiségről van szó, egy kis mustár kíséretében göngyöljük leveles tésztába, kenjük le tojássárgájával, reszeljünk rá sajtot, majd süssük 12-15 percig 200 fokon.

A sonka levét sem érdemes kiönteni. Ha eddig a hűtőben volt, öntsük át kisebb edényekbe, tegyük a fagyasztóba, később pedig isteni bab- vagy lencselevest főzhetünk a felhasználásával!

Széles vetőmag választék a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteiben

A maradék főtt tojást tehetjük tojáskrémbe, salátákba. De ha a következő napok ebédjeire, vacsoráira gondolunk (bár nem könnyű), össze lehet dobni egy Stefánia-vagdaltat vagy egy rakott krumplit is.

A szikkadt kalács pedig újra finom falattá válik, ha kalácspudingot vagy mákos gubát készítünk belőle. De akár a bundás kenyérhez hasonló bundás kalácsot is süthetünk – olaj helyett egy kis vajon –, az ízesítést pedig bízzuk kedvenc lekvárunkra és egy kis porcukorra.

Már megvan, mi lesz a húsvéti maradékból, de a megvalósításhoz hiányzik még egy-két hozzávaló? A GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. boltjaiban mindent megtalálnak Vásárlóink, a „maradékmentő akciókhoz” is.