Elindult a grillszezon!

Ideje újra elővenni az őszi-téli időszakban pihenőre küldött grillfelszerelést, és újra szabadtéren készíteni a finomabbnál finomabb fogásokat. Lássuk, mi mindent érdemes beszerezni, a sütögetésekhez.

Ha azt mondjuk, grillszezon, sokan idéznek fel szép emlékeket családi és baráti összejövetelekről, nagy nevetésekről, koccintásokról. Vagy épp azokról a jó sztorikról, amiket a grillrács mellett átcsorogva osztottak meg egymással az emberek. És persze, az étkezések öröme, a semmi máshoz nem fogható finom ízek is rögtön az eszünkbe jutnak!

Hogy ezekben idén sem legyen hiány, érdemes már most elkezdeni szervezni a szezonnyitó grillpartit, és a bevásárlást is megejteni. De mi kerüljön a kosárba?

Az első és legfontosabb: ha grillezünk, húsra lesz szükség. Keressük a friss, hazai árut, ami mind a minőségét, mind az árát illetően verhetetlen! Érdemes többfélét is beszerezni, és ha lehet, akkor szeletelt húsokat is választani, hogy minél kevesebb időnk, energiánk menjen el az előkészületekkel. A vegetáriánusokra és a gyerekekre gondoljunk néhány adag grillsajttal.

A következő pont a zöldségek. Nem csak a krumpli finom grillezve: feltehetünk a rácsra szinte bármit, a répától a brokkolin át a kukoricáig. A paprikát, paradicsomot, újhagymát, retket pedig tálaljuk frissen: tegyük egy nagy tálcára, amiről mindenki azt vehet, amit kér.

Ha mindent „jól kisütöttünk”, arra is figyeljünk, hogy legyen mivel leöblíteni. A szénsavas és szénsavmentes vagy épp ízesített ásványvizek mellett készüljünk üdítővel, de a felnőtteket egy-egy hideg sörrel, fröccsel vagy étvágyhozó pálinkával is megkínálhatjuk.

Elindult a grillszezon!

Teljes a lista? Akkor már csak be kell vásárolni. De ki akarna külön hentesüzletbe, zöldségeshez, italboltba, vagy akár még több üzletbe betérni, hogy beszerezze, ami a grillezéshez kell? Nálunk, a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteiben mindent egy helyen találnak meg Vásárlóink, és mi szívesen segítjük ötletekkel, tanácsokkal is a bevásárlást, hogy az még gördülékenyebben menjen. Utána pedig nem marad más hátra, mint grillezni egy jót a családdal, barátokkal, és élvezni a csodaszép kora nyári időt a kertben!