A tudatos vásárlók 10 aranyszabálya

Bár mindannyian mások vagyunk, a tudatos vásárlók többsége betartja az alábbi 10 aranyszabályokat, így vigyázva környezetünkre és legfontosabb értékeinkre.

Hol vannak már azok az idők, amikor minden vásárlásnál ingyen zacskó járt a Vásárlóknak (nem is egy), vagy a szemetet csak vegyesen lehetett gyűjteni. Ma már egyre többen tartják szem előtt a fenntarthatósághoz kapcsolódó értékeket, és azt, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyekkel – nagyon leegyszerűsítve – nemcsak ők járnak jól, hanem a világ is. Ők a tudatos vásárlók, akik sokban különböznek egymástól, de van pár aranyszabály, amelyeket általában betartanak. Lássuk, melyek ezek.

A tudatos vásárló 10 pontja:

  1. Több növényi terméket próbálnak fogyasztani, mint állati eredetűt, mert az a bolygónak is jobb választás.
  2. Nem dőlnek be a reklámoknak: azt vesznek, amire tényleg szükségük van.
  3. Listát írnak, azzal járnak vásárolni.
  4. Nem félnek tájékozódni, így tényleg azok a termékek kerülnek a kosarukba, amikkel nem támogatják a gyerekmunkát, a kizsákmányolást, az erőszakot, az állatkísérletekkel való tesztelést, és így tovább.
  5. Gyakran jelzik a vállalkozások felé, mennyire fontos nekik a fenntartható, etikus és erőszakmentes működés.
  6. Szelekítven gyűjtik a szemetet, esetleg komposztálni is megtanulnak.
  7. A mennyiség helyett a minőségre figyelnek.
  8. Nyitottak az élelmiszermentő kezdeményezésekre. Attól, hogy néhány zöldség vagy gyümölcs nem a legszebb, de hazai termelőtől származik és finom érett, esetleg árkedvezményt is kapnak rá, ők szívesen megvásárolják.
  9. A csomagolásmentességet részesítik előnyben, vagy újra felhasználható csomagolást választanak.
  10. Igyekeznek helyi termelőktől, helyi üzletekből vásárolni, többnyire szezonális termékeket.
A tudatos vásárlók 10 aranyszabálya

Miért érdemes üzleteinkben vásárolni?

Tudatos vásárlóként is érdemes a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteit választani, mert mi is nagy hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra. Hosszútávon gondolkodunk, eszközeinket folyamatosan még modernebbekre és energiatakarékosabbakra cseréljük. Újrahasznosított papírt használunk, egyszer használatos műanyag poharakat és evőeszközöket viszont nem találnak üzleteinkben Vásárlóink. A pazarlás és a felesleges nyomtatás sem a barátunk. Zöld szemléletünk szakmai kapcsolatainkat is áthatja: beszállító partnereinket is azok közül választjuk ki, akik hozzánk hasonló értékeket tartanak szem előtt.