7 hagyományos magyar strandétel – generációk kedvencei

Az alábbi néhány hagyományos magyar strandételben az a közös, túlzás nélkül, hogy mindenki szereti őket, a legkisebbektől a legidősebbekig.

Idén viszonylag korán köszöntött be az igazi kánikula, így nem meglepő, ha a család apraja-nagyja már júniusban a vízpartra vágyik. És ha strandolás, akkor persze, előkerülnek az otthonról hozott hűtőtáskák, hideg italokkal, gyümölcsökkel és más nasikkal megrakva, de a hagyományos magyar strandétel kínálatnak is lehetetlen ellenállni. Lássuk, melyek azok a finomságok, amelyek életkortól függetlenül mindenkit, de tényleg mindenkit levesznek a lábáról.

Főételek mindenkinek: hagyományos magyar strandételek az egész családnak
A legtöbben nem a sokfogásos ebédekre szavaznak a vízparton, hanem sokkal inkább a laktató egytálételeket helyezik előtérbe. Ilyen lehet egy ízletes gulyás, egy frissen sült lángos vagy egy finom kenyérlángos, amelyeket ma már többféle feltéttel lehet kérni.

Nasik és finomságok, minden korosztálynak
A nagy melegben viszont gyakran nem érezzük magunkat annyira éhesnek, hogy egy főételt elfogyasszunk. Ilyenkor jöhet az ötlet, hogy egy családtaggal vagy baráttal felezzünk egy egész adagot, de beérhetjük egy kistányérnyi sült krumplival vagy olyan finomságokkal is, mint a palacsinta, a gofri vagy a főtt kukorica.

Ez lett az Év strandétele 2023-ban
A klasszikus kedvencek mellett a gasztronómiai újdonságok mellett sem tudunk elmenni, és így vannak ezzel a szakértők is. 2023-ban az Év strandétele a balatonalmádi strandon lévő Terasz bisztró Balatoni nyelves nevű fogása lett. Ez egy spenótos krémsajttal, paradicsommal, bacsalikommal és bakonyi füstölt marhanyelvvel készített házi lepény, amellyel megálmodói újragondolták a bruschetta műfaját.

Mind a hagyományos magyar strandételek, mind a tavalyi Év strandétele elkészíthető akár otthon is, ha a kerti pancsolás mellé szeretnénk a klasszikus kedvenceket felszolgálni a családnak. Az elkészítést Vásárlóinkra bízzuk, a bevásárlásban viszont számíthatnak ránk: boltjainkban minden szükséges hozzávalót megtalálnak például egy finom lángos, palacsinta vagy gofri elkészítéséhez.