4 tipp, hogyan kezdjük el becsempészni a reform élelmiszereket az étrendünkbe

Akár egészségünk megőrzése, akár alakformálás a cél, érdemes a reform élelmiszerek, alapanyagok egyre bővülő kínálatából lépésenként feltölteni a kamrát – első körben az alábbiakat gondoljuk át.

Akinek fontos az egészsége, az valószínűleg eljátszott már a gondolattal, hogy beengedi otthonába a reform élelmiszerek egyre bővülő termékpalettájának elemeit. Hogy az ismerkedés lendülete ne essen vissza gyorsan, és ne vezessen megtorpanáshoz, érdemes lépésről lépésre haladni, és először az alábbiakra gondolni.

Reform élelmiszerek: 4 tipp, hogyan kezdjük el a hagyományos hozzávalók lecserélését

  1. Liszt: Az egyik legnélkülözhetetlenebb konyhai alapanyag a liszt, hiszen a legtöbb ételhez kell belőle, legalább egy kicsi. Elhagyni nem lehet, egészségesebb alternatívákra viszont cserélhetjük: használjunk teljes kiőrlésű lisztet, zablisztet, vagy ezek keverékét, illetve, ha az arányokban bizonytalanok vagyunk, ma már elérhető többfajta speciális lisztkeverék is.
  2. Cukor: A finomított kristálycukor helyett is találhatunk reform hozzávalókat, mint a xilit, a stevia, az eritrit vagy a juharszirup. Kávéba, teába pedig bátran tegyünk cukor helyett egy kis mézet, amitől a végeredmény még finomabb is lesz.
  3. Szénsavas üdítők: Ha már a cukor kiiktatását tervezzük, érdemes átgondolni, mi minden van telenyomva hozzáadott cukorral, amiről nem is gondolnánk. Az agyoncukrozott szénsavas üdítők helyett keressük a természetesebb változatokat, ízesített vizeket (de vigyázzunk, mert ezeket is cukrozzák), vagy csináljunk otthon házi limonádét.
  4. Nassolnivalók: A tejcsokoládék, cukorkák, nyalókák helyett tegyünk a bevásárlókosárba friss gyümölcsöt, zöldséget, magvakat. Aki nem bírja csokoládé nélkül, az keresse a magas kakaótartalmú étcsokikat, vagy válogasson a cukormentes édességek közül.

Érdemes a fentieket átgondolni, és a reform élelmiszerekkel már ebben a hónapban tenni egy próbát. Ezúton is arra bátorítanánk vásárlóinkat, hogy ismerkedjenek meg ezekkel az alapanyagokkal és élelmiszerekkel, kóstolják meg őket, és ami a legfontosabb: ne egyik napról a másikra akarják felülírni minden eddigi étkezési szokásukat, hiszen mint olyan sok mindenben, itt is a fokozatosság és a türelem lesz a siker kulcsa.