3 szuper közös program a gyerkőccel a vakáció hátralévő heteire

Majdnem félidőnél tart a vakáció, a gyerekeket pedig egyre nehezebb lehet lefoglalni. Hogy ez valamivel könnyebben menjen, mi most 3 szuper, a megszokottól picit eltérő közös programot javaslunk.

Ha azt halljuk, „közös program a vakáció idején”, a legtöbben társasjátékokra, rajzolásra, színezésre, filmnézésre vagy valami strandolós mókára gondolunk. De ezek valószínű, hogy már mind megvoltak (akár többször is), ideje hát kilépni a megszokott keretek közül, és olyan nyári közös programokban gondolkodni, amelyek új élményeket jelentenek majd – kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

3 szuper közös program a vakációra

Ország, város: ideje újra elővenni a papírt és ceruzát, na meg gyerekkorunk egyik kedvenc játékát, az „ország, várost”. Harmadikos, negyedikes gyerekekkel már simán játszhatjuk, a sok nevetés garantált! Ha nehezítésre vágyunk, állítsunk be stoppert mondjuk 5 percre: ennyi időnk van egy adott betűvel dolgozni.

Kütyümentes nap: könnyű és kényelmes megoldás lehet a laptop vagy a tablet elé ültetni a gyerekeket, hogy mi közben csináljuk a dolgunkat. De mi lenne, ha egy napig senki sem használna kütyüket, helyettük inkább a közös élményeket keresnénk? Ez a gyerekek nemétől és életkorától függően lehet akár kukoricababa-készítés, bunkerépítés vagy a szobájuk átfestése. Aztán ne lepődjünk meg, ha máskor is kütyümentes napot szeretnének majd.

3 szuper közös program a gyerkőccel a vakáció hátralévő heteire
  1. Házimunka játékosan: A bölcsiseket, ovisokat még szinte minden érdekli, amit mi, felnőttek csinálunk nap közben. Miért ne vonhatnánk be őket is a házimunkába? Segíthetnek rendet rakni, kipróbálhatják a sepregetést, porszívózást, felmosást és ők teríthetnek meg az ebédhez (persze, ha kell, akkor segítséggel). Elmehetünk velük bevásárolni, és a befőzésbe is bekapcsolódhatnak, rácsodálkozva, hogyan készül a kedvenc gyümölcslekvárjuk, vagy épp a kovászos uborka.

    Mind a bevásárlást, mind a befőzéshez szükséges hozzávalók beszerzését érdemes a GYÖNGYSZÖV COOP Zrt. üzleteiben intézni, mert nálunk egy helyen, jó áron kapható minden, ami csak kell. A dolgos kis kezekbe pedig csokit, kekszet, jégkrémet, gyümölcsöt, vagy akár frissen sült pékárut is adhatunk, akár jutalmazás, akár extra motiváció gyanánt.

    Térjenek be hozzánk, szeretettel várjuk a kicsiket és a nagyokat is üzleteinkben!