Történelmünk

A GYÖNGYSZÖV COOP Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2013. december 31-én, a közel 70 éve kereskedelmi tevékenységet folytató GYÖNGYSZÖV ÁFÉSZ jogutódjaként jött létre. Az átalakulás célja az volt, hogy a Szövetkezeti Törvénynél stabilabb működési hátteret biztosító GT hatálya alatt tudjuk folytatni tevékenységünket.

Célunk, hogy a szövetkezeti gyökerű részvénytársaságban megőrizzük azokat az értékeket, amelyeket az ÁFÉSZ képviselt. Üzletfilozófiánk továbbra is a magyar előállítású termékek a családok napi szükségleteinek kielégítését szolgáló élelmiszer, napi cikk forgalmazása, a személyes eladás, az emberi kapcsolatokon alapuló üzlet, bolti magatartás.

Bolthálózatunk jelenleg 20 üzletből áll. Az élelmiszer kereskedelem területén egy Szupermarketet, kilenc Coop ABC-t és kilenc Mini-Coop üzletet üzemeltetünk. Az élelmiszer kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletek mellett egy Mezőgazdasági Áruházat is működtetünk. Vállalatunknál több mint 140 embert foglalkoztatunk és biztosítunk számukra megélhetést a térségben.

Működési területünkhöz Gyöngyös városa, Gyöngyöshalász, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Gyöngyöspata, Szücsi, Nagyréde, Atkár, Adács, Vámosgyörk és Karácsond tartozik.

A Gyöngyszöv Coop Zrt. a COOP csoport, a legnagyobb hazai élelmiszer kereskedelmi üzletcsoport tagja, ezen belül is a Tisza-Coop Zrt. alapítói és tulajdonosai közé tartozik.